tiistai 21. kesäkuuta 2016

Rv 36+0 neuvola

Siis enkö just alotellut tätä blogia ja kirjoittanut postauksen edellisestä neuvolakäynnistä?! Vaikka tavallaan olo tuntuu jo tosi kärsimättömältä, samaan aikaan raskausaika kyllä etenee kyllä ihan hirmu kovaa vauhtia! (toisin kuin minä :D) 


Eilen oli sekä terveydenhoitaja- että lääkärineuvola. Kuten viimeksikin, kaikki näytti olevan vauvalla varsin hyvin. Kerroin aikaisemmin erään toisen lääkärin "pelotelleen" mua isolla vauvalla, mutta tämä lääkäri kyllä vakuutti hänen olevan ihan normaalikokoinen. Käynnin tarkoituksena oli muun muassa arvioida synnytystapaa, ja tämä lääkäri päätyi epäröimättä alatiesynnytykseen, vaikka siitä jossain vaiheessa muka jotain epäilystä oli. Hyvin kuulemma on vauvalla tilaa tulla ja mukavasti oli nyt jo pää laskeutunutkin. Kyllä helpotti kuulla nää kaikki asiat!

Paino: 73,9kg (ed. kerralla 72,8kg) yhteensä + 10,6kg
Verenpaine: 131/76 (116/68)
Hemoglobiini: 101 (107)
Sf-mitta 31cm (30,5cm)
Sikiöllä raivotarjonta2 ja syke 140

Edellisen neuvolapostauksen tapaan tässä näitä mittauksia! Kaikki oli muuten hyvin, mutta hemoglobiini oli jatkanut laskusuuntaisena rautalisästä huolimatta. En ole ihan maksimiannosta sitä lisää syönyt, sillä luulin pienemmänkin määrän auttavan, mutta täytynee näköjään ottaa kovemmat konstit käyttöön. Mitään huolta vauvalle tuosta ei sinänsä ole, mutta voisi omaa jaksamista auttaa, jos saisin hemoglobiinin pikkaisen korkeampiin lukemiin. 

Vielä on varattuna neuvolakäynti parin viikon päähän sekä sitten lasketun ajan päivälle. Mulla on kyllä olut ihan huippu mukava terveydenhoitaja tuolla, ja vain ensi kerralla on hänen kesälomansa takia joku muu paikalla. Oon niin kiitollinen, sillä onhan noita kauhutarinoita alati vaihtuvista tai muuten vain epämiellyttävistä terkkareista olemassa ihan joka lähtöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti