perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kuntosalijäsenyyden hankkiminen raskausaikana


Vihdoin sain eilen aikaiseksi tallustettua tuon alle puolen kilometrin mittaisen matkan lähimmälle GoGo-kuntosalille. Ajatuksenani oli, että otan 20 päivän jäsenyyden sinne näin alkuun, mutta ylläri poistuin paikalta kuitenkin ihan kokoaikaisena jäsenenä. Olen vielä toistaiseksi aika varma siitä, että päätös oli taloudellisesti looginen, enkä mennyt vain hyvän työntekijän myyntiansaan..

Kuitenkin, ideana on nyt siis treenailla tämän viimeisen raskauskuukauden aikana niin pitkälle kuin vointi vain sallii, sen jälkeen pistää jäsenyys jäähylle ja aloitella sitten uudestaan, kun kroppa on palautunut synnytyksestä. Tiedostan sen, että periaatteessa en kuntosalia mihinkään tarvitsisi vielä pitkään aikaan: varmasti ihan kevyt kotijumppailu ja kävely ovat niitä asioita, joilla liikuntaa tulen aloittelemaan synnytyksen jälkeen. Mä kuitenkin olen treenaajana sellainen, että tarvitsen sen erillisen paikan, jossa tehdä treeni! Kotona on helppo viivytellä aloittamista ja muutenkin motivaatiota on vaikeampi löytää. Pidän siitä, että saan kotona tehdä kotijuttuja, ja treenijuttuja sitten muualla.

Eilen pääsin siis onnesta soikeana taas tekemään kuntosalitreenin, tietenkin mahan kokoon sopivalla tyylillä ja temmolla. Lämmittelin crosstrainerilla, joka tuntui yllättäen paljon mukavammalta laitteelta kuin kuntopyörä vaikkapa 10 viikkoa sitten. Yläkroppaa treenasin muutaman kilon käsipainoilla ja alakroppaan riitti varsin hyvin oma kehonpaino. Lopussa vielä tein pikaiset venyttelyt (huom esim. tätä en ikinä, siis ikinä, olisi tehnyt kotioloissa :D). Oli niin kivaa ja hyvältä tuntui!

Liikunta on raskausaikana mulle ollut sellainen juttu, jonka kautta oon hakenut jaksamista ja hyvää oloa. Vaikka välillä turhauttaakin se, ettei millään kykene tekemään läheskään kaikkea mitä haluaisi, jäädään silti mielialamittarissa joka treenin jälkeen plussan puolelle. Sinänsä on myös aika rentouttavaa, kun ei tarvitse treenata mitenkään äärirajoilla tai epämukavuusalueella. Oon sitä vastoin ollut todella lempeä itselleni koko raskausajan: mitään ei ole "pakko" tehdä eikä treenejä todellakaan tarvitse suorittaa. Jos kesken treenin tekee mieli pysähtyä kuuntelemaan hyvää musiikkia, se on ihan ok. Samoin on ok vaihtaa kuntopyörän polkemisesta käsitreenin pariin jne. Kunhan jää hyvä mieli!

2 kommenttia:

  1. Juuri näin, olen samaa mieltä! Täällä menossa rv 19+6.

    http://www.lily.fi/blogit/mina-0

    VastaaPoista