sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Raskausajan yläkroppatreeni

Nyt kun raskauden viimeinen kuukausi on käynnissä, on liikunnan motivaationa todellakin pelkkä tekemisen ilo ja jaksamisen lisääminen. Sillä ei ole mitään väliä, että painot ovat pienet tai niitä ei ole ollenkaan. Jos jotain liikettä ei pysty tekemään, vaikka se olisi vielä edellisenä päivänä tuntunut hyvältä, ei silläkään ole väliä. Päivät ovat erilaisia, ja jokainen treeni tehdään sen päivän fiiliksen mukaan. 


Tässä kohtaa ei varmasti ole mitään yleispätevää ohjetta tai sääntöä siitä, miten kannattaa liikkua tai mitä liikkeitä harjoittaa. Siksipä mä en kirjoita mun treeneistä sillä, että joku voisi "tehdä perässä" tai muutenkaan ajatuksena neuvoa ketään. Voin vain sanoa, että nämä liikkeet tuntuvat yhä omassa kehossa hyviltä ja näitä voi kokeilla jos haluaa. 

Lämmittely 
crosstrainerilla 30min

Lämmittely on pitkä, koska itse lihaskuntoon ei kulu paljon aikaa. Sykkeen pidän koko ajan matalana, noin 120-140 välissä. Tekeminen on koko ajan mukavaa, missään kohtaa ei tunnu oikeastaan varsinaista rasitusta tai hengästymistä. Loppua kohti vaan huomaa mukavan lämmön tunteen kropassa, joka ainakin itselleni tuo sen energisen fiiliksen. Olen ollut myös huomaavinani, että pienen hikoilun jälkeen kivut esimerkiksi selässä ovat vähäisemmät.

Sitten itse treeniohjelma:

1) Alatalja köydellä 3x12
2) Kulmasoutu taljassa yhdellä kädellä 3x10/käsi
3) Vipunostot eteen käsipainoilla 3x15
4a) Pystypunnerrus käsipainoilla istuen jumppapallon päällä 3x15
4b) Hauiskääntö  käsipainoilla istuen jumppapallon päällä 3x15

Alataljaa ajattelin tehdä niin kauan kun salilla käyn. Tuntuu ihanalta selässä ja lisäksi tietenkin vahvistaa koko selän lihaksistoa  musta tuntuu, että se on pelastanut mut suuremmilta selkäsäryiltä! Kulmasoutua voi myös tehdä käsipainoilla, tangolla sen sijaan en enää kyllä lähtisi koittamaan. Vipunostot eteen vahvistavat juuri niitä vauvan hyppyytys-lihaksia, joten senkin tekemisestä raskausaikana lienee hyötyä ;) Loppuun on kiva vähän istuskella jumppapallolla (treenaa samalla mm. keskivartalon syviä lihaksia) ja tehdä supersettinä elikkä peräkkäin sekä pystypunnerrus että hauiskääntö kevyillä käsipainoilla.

Tein tän treenin noin viikko sitten viimeksi, huomenna ajattelin taas mennä jotain hyvin samantapaista koittamaan. Saa nähdä vieläkö jaksaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti