keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Liikuntani raskausaikana


Tein ensimmäisen positiivisen raskaustestin marraskuun loppupuolella. Täytyy myöntää, että en kyllä muista yhtään, mitä mahdoin puuhailla sen loppuvuoden (muuta kuin panikoida ja miettiä, koska ja kelle voisi raskaudesta kertoa). Eli siis liikuntapuolesta mulla ei ole mitään muistikuvaa. Voin kyllä melko pahoin noiden viikkojen aikana, joten epäilen, etten hirveästi silloin pystynyt urheilemaan.

Sen verran kuitenkin muistan, että tammikuusta huhtikuuhun sen sijaan jaksoin urheilla säännöllisesti ja monipuolisesti, eli siis about raskausviikot 1228. Pahoinvointi loppui melkolailla seinään tuon maagisen 12 viikon jälkeen. Pyrin noihin aikoihin käymään 23 kertaa viikossa kuntosalilla sekä lisäksi säännöllisen epäsäännöllisesti uimahallissa ja kävelyllä. Kun ei ollut liukasta, ajoin myös pyörällä esimerkiksi juuri salimatkat, josta tuli hyötyliikuntaa.

Harrastin ennen raskautta crosstrainingia, jossa treenataan melko kovalla intensiteetillä ja raskailla painoilla. Alkuraskauden jälkeen nuo tunnit eivät enää tuntuneet hyviltä, joten jätin ne kokonaan pois. Salia olen aiemmin harrastanut hyvinkin aktiivisesti, joten sen uudelleen aloitus oli melko kivutonta. Painot putosivat viikkojen kasvaessa ja vaikka se vähän turhauttikin, sain liikunnasta silti paljon iloa ja jaksamista. Liikkeistä jätin ensimmäisenä pois raskaat kyykyt ja maastavedot, myöhemmin muita liikkeitä sitten sitä mukaan, kun ne alkoivat tuntua ikäviltä.

Nyt oikeastaan 30 raskausviikon jälkeen en ole salilla käynyt, ja viime viikolla irtisanoinkin jäsenyyteni. Syynä tähän on ihan oma vointi ja jaksaminen. Kovin moni liike alkoi tuntua pahalta ja harjoitussupistuksia tuli jo pelkästä punttien nostelun ajattelustakin. Kerran pyöräilin täältä uudesta kodista salille ja takasin, enkä todellakaan olisi sen puolentoista tunnin lisäksi jaksanut tehdä yhtään minkäänlaista treeniä. Myös kasvanut salimatka siis vaikutti siihen, että tuon jäsenyyden irtisanoin.

Tulin tosiaan kipeeksi heti muuttohärdellin rauhoituttua, joten liikunnat ovat olleet nyt pelkkää kävelyä, siivoilua ym. hyötyliikuntaa. Ihan tuossa lähellä on GoGo, johon aion ottaa myöhemmin synnytyksestä palauduttuani jäsenyyden. Harkinnassa on myös, että ottaisin sinne lähipäivinä 20 päivän jäsenyyden (joku kampanja moisesta meneillään), jospa jaksaisin vielä tässä vaiheessa edes jotain tehdä :D Oon myös ajatellut youtubettaa flunssasta parannuttuani jotain raskausajan jumppavideoita, luulisi sellaisia löytyvän. Jos on jotain vinkkejä moisista niin saa ehdotella!

5 kommenttia:

 1. No sä oot liikkunut reippaasti ja pitkälle kummiskin! Ite voin myöntää, etten ole käynyt salilla kertaakaan sen jälkeen kun kuulin olevani raskaana. Aluksi siksi, että pelkäsin että voiko siitä seurata jotain, mut myöhemmin kyllä laiskuuden vuoksi. Nyt ajattelin töiden ohella yrittää sinne salille raahautua ja just tehdä edes noita kotijumppia. Hyötyliikun kuitenkin ihan hyvin, vaikka sitäkin voisi lisätä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi sen hyötyliikunnan olevan juuri oleellisin osa, tärkeintä ettei ihan 247 sohvalla makaa :D lisäksi itse huomasin, että kyllä se motivaation löytäminen vaan on vaikeampaa raskaana, vaikka toisin ehkä luulisi!

   Poista
 2. Mun mielestä olet tehnyt ihan fiksusti, kuunnellut omaa kroppaasi ja tehnyt sen mukaan.

  Mä olen nyt rv 18 ja pyrin harrastamaan liikuntaa yhtä paljon kuin ennenkin - mutta pienemmällä intensiteetillä ja vähän eri lajeilla. Juoksu jäi ensimmäisenä, sitten body combat yms jumpat missä on paljon hyppyjä. Salilla en hirveästi käy kun se on supertylsää mutta BodyPumpissa ja muissa lihaskuntojumpissa kyllä. Ja tietty kävelylenkit rules :).
  Jännityksellä odotan miten etenevä raskaus tulee muuttamaan sporttailuani :).

  http://www.lily.fi/blogit/mina-0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullakin kuulostaa tosi fiksulta tyyliltä! Itse jätin kans juoksun nopeesti pois, jotenkin pelotti se mielikuva että vauva siellä hölskyisi.. :D eikä se varmaan hyvältä ois tuntunutkaan!

   Toivottavasti sun loppuraskaus sujuu hyvin ja sporttailut myös! :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista