maanantai 6. kesäkuuta 2016

Raskausviikko 34+0

Oon koko raskauden aina odottanut uutta viikkoa ihan innoissani: jotenkin ne on niin konkreettisia välietappeja, jotka kertovat, että koko ajan mennään eteenpäin ja ollaan lähempänä synnytystä. Mulla on kivasti vielä sattunut maanantaille tuo raskausviikonkin vaihtuminen! Viikot 2030 menivät tosi nopeasti, ja olinkin varma, että nämä viimeiset 10 viikkoa alkaisivat jo tuntua tosi pitkiltä. Väärinpä luulin! Ainakin kolme viimeistä viikkoa ovat taas hurahtaneet ihan hirveätä vauhtia, hyvä kun itse perässä pysyy.


Tällä hetkellä on vähän vaikea kuvailla omaa oloa ja jaksamista, kun nyt viikon on flunssa painanut päälle. Fyysisiä merkkejä viikkojen lisääntymisestä ovat ainakin hengästyminen pienestäkin rehkinnästä, samoin kuin kohdun kovettuminen paljon entistä nopeammin. Väsynyt en oikeastaan ole, mutta selkäkipujen takia on pakko lepäillä kyljellään aina välillä. Psyykkisesti tässä viikon aikana ajatukset ovat ihan selkeästi kääntyneet johonkin vauvamoodiin, eikä mene kyllä hetkeäkään, etten pienokaista ajattelisi. Yöunet ovat myös olleet nyt jatkuvasti katkonaisia, ja silloinkos ajatukset vasta laukkaavat itse synnytyksestä aina sopiviin kotiinlähtövaatteisiin.

Tavaroiden hankinta jatkuu edelleen ja tarkoitus olisi tällä viikolla alkaa pestä pieniä vaatteita valmiiksi odottamaan. Mullahan olisi tässä samaan aikaan projektina myös opinnäytetyön tekoa, joka kieltämättä tuntuu hirveän toissijaiselta. Pakkohan sitä olisi kuitenkin tehdä – vielä kun vaan keksisi sellaisen asennon, jossa tietokoneen näpyttely ei tuottaisi järkyttävää tuskaa heti sen vartin jälkeen.. 

4 kommenttia:

 1. Toivotaan että kaikki viimeisetkin viikot menee hyvin.
  Osallistuppas kastehelmi arvontaan mun blogissa.
  Hyvää alkanutta viikkoa sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivotaan :) Kiitos, käynkin kurkkaamassa sun blogia pikemmiten!

   Poista
 2. Jee yksi raskausblogi lisää listalle! :-) Tuun varmaan tota tarvikelistaa myöhemmin vielä katsomaan, sillä itellekin on ihan uutta, mitä kaikkea vauvalle tarvii hankkia vaikka oon vasta puolessavälissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lista on kyllä ihan kätevä :D Ja hei, puoliväli on jo pitkällä! Onnea odotukseen :)

   Poista