keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Vauva 6kk

Puolen vuoden ikä on ylitetty jo reippaasti. Hassu ajatus, sillä muistan miettineeni, että tuo meidän vauva on kyllä jo tosi iso sillon kun on kuuden kuukauden ikäinen! No, onhan tuo kasvanut, mutta ei hän mikään tosi iso kyllä oo.. :D Eikä se puolen vuoden rajapyykki oikeastaan muuttanut mitään, meillä ainakin tuntuu olevan hyvin sama meininki kuin viiden kuukaudenkin iässäkin.


Pari mainittavaa juttua on kuitenkin tullut tässä kuukauden sisällä vauvan kehityksen mukana. Toinen niistä on sormiruokailun opettelu ja toinen ryömiminen! Jälkimmäistä on harrastettu vasta kaksi päivää, mutta siinäkin ajassa taito on kehittynyt jo niin paljon, että viikon päästä ollaan varmaan ihan next level ryömijöitä. Meidän koira-raukka joutuu nyt olemaan vähän valppaampana, kun pikkuneiti pääsee kiskomaan helpommin hännästä ja varastamaan luun suusta, kuten eilen..

Soseita ja puuroa menisi vieläkin niin paljon kun vaan antaisi. Neuvolassa sanottiin, että ruokaa saa antaa niin paljon kun uppoaa, mutta kun omaan silmään annokset näyttää tyylin siltä mitä itse söisi, niin järki pistää vastaan ja pakko vähän hillitä toisen syömistä. Lisäksi pelkään, että liika soseiden syönti niukentaa jo ennestään vähän niukkaa maidontuloa, ja haluaisin kuitenki vielä jatkaa imetystä.

Sormiruokailussa ollaan vielä ihan alkutekijöissä, ehkä noin kerran päivässä ollaan keskimäärin treenailtu. Neiti on kyllä tosi lahjakas, sillä nyt jo menee sitä ruokaa mahaankin asti. Lempparia taitaa olla päärynä, banaani ja kurkku, tai ainakin niitä on sen verran helppo syödä ja käsitellä, että uppoaa hyvin. Sitten taas esimerkiksi maissinaksut heitellään yleensä lattialle ja parsakaalilla vasaroidaan pöytää. Pikku hiljaa, pikku hiljaa.. :D Istuminen syöttötuolissa on vielä vähän huteraa, joten enimmäkseen ruokaillaan sylissä istuen.

Nukkuminenhan meillä on ollut aina huonoa, mutta ehkä uskallan varovasti tähän kirjoittaa, että parempaan suuntaan ollaan vähitellen menty. Jos onnistun pitämään päivärytmin sopivana, ei nukuttamiseen illalla mene enää kovinkaan kauaa. Tosin, äiti ei edelleenkään saisi lähteä vierestä mihinkään, joten illalla mulla ei vieläkään ole "omaa aikaa", vaan joko ramppaan illan nukuttamassa kerta toisensa jälkeen herännyttä vauvaa tai suosiolla menen samaan aikaan nukkumaan. Päikkäreiden aikaan pitää olla hiirenhiljaa, joka on hyvä syy olla tekemättä kotitöitä (krhm..) ja päivittää vaikkapa blogia. 

Tyhmiä juttuja ovat kaulan peseminen, selällään makoilu, vaatteiden pukeminen ja vieraan ihmisen syliin joutuminen
Kivoja juttuja ovat leluilla hakkaaminen, äidin hassu ilmeily, sitterissä pomppiminen, syöminen ja esineiden pureskelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti