torstai 18. elokuuta 2016

Vauva 1kk

Meidän neiti tosiaan jo viime viikolla vietti 1kk-syntymäpäiväänsä. Edelliseen postaukseen jo vähän kuulumisia kirjoittelin, mutta tässä niitä vähän tarkemmin.

Alussa vauvan paino ei meinanut oikein nousta: alkuun näytti hyvältä, mutta parin viikon iässä paino lähtikin laskuun. Vietin yhden viikonlopun vauva lähes koko ajan rinnalla imettäen häntä tehostetusti, jonka jälkeen painoa alkoi kuin alkoikin tulla ihan mukavasti. Nyt ollaan jo reippasti ylitetty syntymäpainokin! Alla tämänhetkiset mitat ja suluissa mitat syntymähetkellä.

Paino: 3745g (3600g)
Pituus 54,1 (49cm)
Päänympärys: 38cm (34cm)


Millaiseksi vauva sitten on osoittautunut? Ainakin tosi jänteväksi ja terhakaksi. Koko ajan ihan parin päivän ikäisestä asti ollut kauhea meno ja meininki päällä. Päätä kannattelee päivä päivältä enemmän, ja kierähtipä tyttö eilen vahingossa mahalta selälleenkin. Ihan parasta oli se, kun vajaa pari viikkoa sitten tyttö alkoi hymyillä! Nyt naureskellaankin ihan jokaisen ihmisen sylissä. Ympäristö on myös alkanut kiinnostaa, ja kaikkea pitää saada tuijotella. 

Äitin arkea helpottaa se, että vauva viihtyy nyt jo pieniä hetkiä yksin koliikkikeinussa, sitterissä ja lattialla. Saa yleensä nopeasti ainakin syötyä tai ripustettua pyykit kuivumaan. Syli on silti tottakai ehdoton ykköspaikka, eikä muualle kyllä rauhotuta. Kun pientä harmittaa, parhaita tapoja rauhoittua on kantaminen ympäri kämppää hytkytellen. Imemistarve on tytöllä aika suuri, joten tutti on aika kova sana omien sormien sekä hihojen ohella.

Syöminen tapahtuu noin 1,5h välein hereillä ollessa, päiväunet tietenkin pidentävät väliä. Yöllä herätään keskimäärin 3 kertaa syömään. Tarkoitus olisi lähipäivinä testata, suostuuko neiti syömään tuttipullosta. Tämä siksi, että iskäkin voi ruokkia lasta jos mulla on jokin meno. Ja lähinnä henkiseksi turvaksi aion varmaan julkisille paikoille pumpata varamaidot mukaan, jos en rauhaisaa paikkaa imettämiselle löytäisikään. 

Kivoja juttuja tällä hetkellä ovat sylissä makoilu ja kasvojen tuijottelu, liikkuvissa vaunuissa ja autossa hengailu (kunhan ei ole nälkä!) ja lyhyissä pätkissä jumppaillut mahallaan.
Tyhmiä juttuja taas ovat oma sänky, paikallaan olevat vaunut, vaatteiden vaihto, silmien putsaus ja mahavaivat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti